Open up to me
Finland - 2013 - 95 min. - Fins gesproken
Genre: Drama
Regie: Simo Halinen
Script: Simo Halinen
Producer: Liisa Penttilä
Met: Leea Klemola, Peter Franzén, Riia Kataja, Emmi Nivala, Alex Anton
Releasedatum: 26 maart 2015
 
Synopsis Open up to me
Trailer film van Arti Film

Synopsis
Maarit is een mooie, intelligente en sexy vrouw die in een eerder leven een man was. Door haar keuze is ze vervreemdt geraakt van haar dochter. Ze heeft ook afscheid moeten nemen van haar vorige leven en werkt nu als schoonmaakster. Ze is vastbesloten de relatie met haar dochter opnieuw op te bouwen en nieuw geluk te vinden. Als ze Sami ontmoet - voetbaltrainer, leraar en huisvader - raakt ze verliefd en heeft ze eindelijk het gevoel dat ze weer ergens thuishoort. De gevoelens zijn wederzijds maar als gauw wordt haar relatie met Sami beproefd en wordt ook hij geconfronteerd met zijn eigen verborgen vooroordelen. Maarit kiest zelfbewust voor haar eigen geluk en neemt een drastisch besluit.

Korte synopsis
Maarit is een aantrekkelijke en intelligente vrouw die gekozen heeft voor een seksverandering en vooruit wil in haar nieuwe leven. Ze moet opnieuw de relatie met haar dochter opbouwen en is op zoek naar een nieuwe liefde in haar leven!

Achtergrond
Regisseur Halinen is een veelzijdig talent. Naast regisseren, schrijft hij boeken en scripts en acteert hij in speelfilms en televisiestukken. In 2001 schreef en regisseerde hij zijn eerste speelfilm Cyclomanie. "Open up to me" is zijn tweede speelfilm en de film werd genomineerd voor beste film in de competitie van de Nordic Council Film (lees hier de jurymotivatie) Op het Noordelijk Filmfestival behoorde de film tot de Publieksfavorieten.

Festivals en Awards
- Best Script: Jussi Award 2014 (Finse Filmprijs)
- Best Actress: Jussi Award 2014 (Finse Filmprijs)

- Best Film: Anjalankoski Film Festival 2014

Persquotes
"Scherp scenario en uitstekend acteerwerk" ~ Nordic Council Film Prize
"Goed geschreven scenario en de acteurs zetten prachtig werk neer waardoor je wordt meegesleept" ~ Zizo-online
"Onderhoudend verhaal" ~ Cinemagazine
"Ingetogen realisme" ~ het Parool


Recensies
* Cinemagazine
* Filmtotaal
* het Parool
* ZiZo


Trailer

Downloads
Onderstaande materialen staan o.a. in Filmdepot of klik hier (selecteer foto, klik erop en dan rechtsboven naar View all sizes)

 

 
Links
* IMDB
* Trailer
* Persmap

Filmnummer
65500100