A Casa Tutti Bene

Italië 2018 - 105 min. - Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld

  • Genre: Drama Italiaans
  • Regie: Gabriele Muccino
  • Script: Gabriele Muccino, Paolo Costella
  • Producer: Marco Belardi
  • Met: Stefano Accorsi, Carolina Crescentini, Elena Cucci, Tea Falco, Pierfrancesco Favino
  • Premièreweek: 30-08-2018
  • Filmnummer: 65 600 124
bekijk de
trailer
bekijk
de film

Alba en Pietro vieren hun 50-jarig huwelijksfeest op het zonovergoten eiland Ischia waar ze sinds kort wonen. Daar hebben ze een lommerrijke villa met voldoende plek om de talrijke familie te ontvangen. Iedereen is uitgenodigd; kinderen, ex partners, neven, nichten, vrienden. Wat begint als een gezellig samenzijn, verandert na het diner al gauw als de veerboot vanwege sterke wind niet meer afvaart. Noodgedwongen moet de grote familie twee dagen en twee nachten met elkaar doorbrengen en al snel komen geheimen uit het verleden, niet uitgeprate ruzies, jaloezie, bedrog en andere spanningen naar boven.. "A Casa Tutti Bene" is een heerlijke film waarin al die Italiaanse eigenaardigheden onder de zon samenkomen.

Korte synopsis
Albo en Pietro vieren met hun talrijke familie hun 50-jarig huwelijk op het zonovergoten eiland Ischia. Als de boot vanwege sterke wind niet meer afvaart, moet de grote familie noodgedwongen twee dagen en nachten met elkaar doorbrengen en komt alle oud zeer en andere spanningen naar boven. "A Casa Tutti Bene" is een heerlijke film waarin al die Italiaanse eigenaardigheden onder de zon samenkomen.

Oneliner
Een gezellige familie reünie ontaardt in een chaotisch samenzijn als de familieleden noodgedwongen twee dagen en nachten met elkaar moeten doorbrengen. "A Casa Tutti Bene" is een heerlijke film waarin al die Italiaanse eigenaardigheden onder de zon samenkomen.

Achtergrond
Regisseur Gabriele Muccino keert met deze film terug naar zijn geboorteland Italie. De laatste jaren was hij vooral actief in de Verenigde Staten waar hij oa. Summertime en The Pursuit of Happyness – met Will Smith maakte. Andere prijswinnende films van hem zijn L'ultimo Bacio en Baciama Ancora. Het script van de film schreef hij samen met Paolo Costella die ook het humoristische scenario van Perfetti Sconosciuti heeft geschreven. In de film verder een Italiaanse sterrencast met Pierfrancesco Favino (Suburra, My Cousin Rachel, Romanzo Criminale, World War Z), Stefano Accorsi (The Young Pope TV Series, Romanzo Criminale), Claudia Gerini (Suburra TV Series, John Wick 2), Stefania Sandrelli (Last Kiss, Novecento). Muccino zegt zelf over de film “A Casa Tutti Bene gaat eigenlijk over alles: het leven, ons bestaan, hoe moeilijk het is met iemand samen te leven, van je partner tot je kinderen. Het is een verhaal wat aantoont - en ik quote een van de tieners in de film - hoe moeilijk het is om oprecht te zijn. Daar streven alle karakters wel naar, maar is feitelijk het moeilijkste om in het leven te bereiken".

**** de Telegraaf
*** NRC
*** Trouw 
*** VPRO Cinema

"Meeslepend spel" ~ de Telegraaf
"De herkenbaarheid maakt de film sympathiek" ~ NRC
"Sympathieke familiefilm over een niet al te sympathieke familie" ~ VPRO Cinema
"Italiaans feelgooddrama" ~ NRC
" Een fijne mix van een lach en een traan" ~ VPRO Cinema
"Vermakelijke Italiaanse soaperette" ~ Cinemagazine
"Door de goed uitgewerkte dialogen en puik acteerwerk boeit de film van begin tot eind" ~ indebioscoop.nl
"De karakters zijn zo goed neergezet dat ze meteen goed herkenbaar zijn" ~ indebioscoop.nl

"Vol eerlijke subtiele momenten die iedereen wel herkent" ~ Cineuropa
"Eersteklas cast van drie acteer-generaties" ~ La Repubblica 
"Oprecht en zonder mededogen" ~ comingsoon.it