Beyto

Zwitserland 2020 - 98 min. - (Zwitsers)Duits, Turks gesproken, Nederland ondertiteld

  • Genre: Drama LGBT Romance
  • Regie: Gitta Gsell
  • Script: Gitta Gsell naar het boek van Yusuf Yesilöz
  • Producer: David Fonjallaz
  • Met: Burak Ates, Dimitri Stapfer, Ecem Aydin, Beren Tuna
  • Premièreweek: 02-06-2022
  • Filmnummer: 65 600 157
bekijk de
trailer
bekijk
de film

Beyto woont in een Zwitsers stadje en is de trots van zijn ouders. Hij haalt goede cijfers, maakt geen problemen en helpt mee in hun kebabzaak. Zwemmen is zijn grote passie. Zijn ouders kunnen daar niet veel mee, maar zolang zijn opvoeding er niet onder lijdt vinden ze dat prima. Voor het immigrantengezin uit Centraal-Anatolië is één ding namelijk belangrijk: hun zoon moet het beter krijgen dan zijzelf. Beyto is al een tijdje verliefd op zijn zwemcoach Mike, maar hij weet heel goed hoe zijn ouders en hun Turkse omgeving over homoseksualiteit denken. Wanneer hij eindelijk de moed vat, valt de wereld van zijn ouders in duigen en nemen ze hun toevlucht tot een list..

Korte synopsis
Vanuit het oogpunt van zijn jonge zwemcoach Mike zou alles zo gemakkelijk zijn voor Beyto. Hij moet gewoon zijn conservatieve Turkse ouders vertellen dat hij homo is en verliefd op Mike! Maar Beyto aarzelt. Want hoewel hij al jaren bij zijn ouders in Zwitserland woont, weet hij heel goed hoe zij en hun omgeving over homoseksualiteit denken. Wanneer hij eindelijk de moed vat, nemen de ouders hun toevlucht tot een list.

Oneliner
Als de enige zoon van een Turks immigranten gezin verliefd raakt op zijn zwemcoach stort hun wereld in en nemen ze hun toevlucht tot een list.

* Official Selection -  Zürich Film Festival 2020
* Nominatie Golden Eye - Best Film in Focus Switzerland, Germany, Austria - Zürich Film Festival 2020
* Nominatie Swiss Film Prize 2021 - Beste Bijrol - Dimitri Stapfer

"Ontroerend acteerwerk in een openhartig portret" - That Shelf
"Hele goede chemie tussen de acteurs!" - Out-Now
"Geeft een aangenaam verzoenend antwoord hoe tegengestelde waarden en individuele verlangens samen kunnen gaan!" - Kino Filmwelt