Body Electric

Brazilie - 2017 - 94 min. - Portugees gesproken8

  • Genre: Drama LGBT
  • Regie: Marcelo Caetano
  • Script: Marcelo Caetano, Gabriel Domingues
  • Producer: Marcelo Caetano, Roberto Tibiriçá
  • Met: Kelner Macêdo, Lucas Andrade, Welket Bungué, Ronaldo Serruya
  • Premièreweek: 01-11-2017
  • Filmnummer: 65 600 118
bekijk de
trailer
bekijk
de film

De 23-jarige Elias is nieuw in São Paulo. Hij heeft een baan gevonden als ontwerper in een kledingfabriek en vindt zijn vertier vooral in de vriendschap met zijn eveneens hardwerkende collega’s en in vluchtige seksuele ontmoetingen. Ook gaat hij relaxed om met zijn vroegere vriendje Arthur met wie hij nog af en toe naar bed gaat. Wanneer een nieuwe collega het team komt versterken raakt Elias in de ban van deze Fernando. Hij betrekt zijn collega’s en daarmee ook Fernando bij zijn nachtelijke uitjes om hem beter te leren kennen...
De sympathieke Elias beweegt in dit naturelle, sociale drama soepel tussen de verschillende klassen en subculturen en deelt als een moderne Sherazade zijn duizend-en-één avonturen gul met zijn collega's!

Korte synopsis

Elias werkt in São Paulo als assistent ontwerper in een kledingfabriek. Hij vindt zijn vertier in vluchtige seks en vriendschap met zijn eveneens hardwerkende collega’s. Wanneer een nieuwe collega het team komt versterken, raakt Elias in de ban van deze Fernando. Hij betrekt zijn collega’s en daarmee ook Fernando bij zijn nachtelijke uitjes om hem beter te leren kennen....

Tagline

Sensueel en pakkend verhaal van een jonge homoseksuele man in São Paulo die zijn weg probeert te vinden in de liefde, seks en intimiteit.

Achtergrond

Marcelo Caetano’s debuutfilm Body Electric (Corpo Elétrico), opgenomen in São Paulo, omarmt het Braziliaanse leven in al zijn vormen.
In de hoofdrollen de debutanten Macêdo en Andrade, de rol van Fernando is van "Welket Bungué" bekend van de Braziliaanse film "Joacquim".

* Official Selection International Film Festival Rotterdam 2017
* Best Film - Guadalajarea IFF 2017
* Latin American Vision Prize - Ventana Sur
* Special Mention nternational Narrative Jury - Outfest Los Angeles LGBT FF 2017
* Feature Film Jury Special Mention - Queer Lisboa IQFF 2017
* Nominatie Best Film - Filmfestival Rotterdam Bright Future

"Hartverwarmend en vol charme" ~ Variety
"Dit meanderende debuut is onderhoudend en Macêdo en zijn collega’s zijn innemend" ~ NRC