Hard Paint

Tinta Bruta

Brazili√ę 2018 - 118 min. - Portugees gesproken, Nederlands ondertiteld

  • Genre: Drama LGBT
  • Regie: Filipe Matzembacher, Marcio Reolon
  • Script: Filipe Matzembacher, Marcio Reolon
  • Producer: Filipe Matzembacher, Marcio Reolon
  • Met: Shico Menegat, Bruno Fernandes, Guega Peixoto
  • Premi√®reweek: 03-01-2019
  • Filmnummer: 65 600 131
bekijk de
trailer
bekijk
de film

Pedro woont met zijn oudere zus in het Zuid-Braziliaanse Porto Allegre. Hij komt weinig buiten en zit de meeste tijd in zijn slaapkamer. Daar verdient hij als "NeonBoy" geld met dansoptredens voor de webcam waarbij hij zich sensueel insmeert met fluoriscerende body paint. Hij heeft duizenden volgers die dagelijks inloggen op zijn chat room. Op een dag ziet hij "Boy25" die hem online imiteert. Hij maakt een afspraak en het klikt tussen hun. Ze doen voortaan hun act als duo om nog meer te verdienen. Boy25 (Leo) is in alles het tegenovergestelde van Pedro: sociaal, ambitieus en extravert. Leo haalt Pedro langzaam uit zijn isolement, maar vertelt dan op een dag dat hij naar Berlijn verhuist..

Korte synopsis
Pedro is een Braziliaanse jongen die als "NeonBoy" zijn geld verdient met dansoptredens voor de webcam waarbij hij zich sensueel insmeert met fluoriscerende body paint. Op een dag ziet hij "Boy25" die hem online imiteert. Hij spreekt met hem af en deze ontmoeting verandert zijn leven..

Oneliner
Een Braziliaanse jongen verdient zijn geld met dansoptredens voor de webcam. Als hij in een chatroom iemand ziet die zijn optredens imiteert, geeft dit conflicten maar biedt ook mogelijkheden... 

Achtergrond
Filipe Matzembacher (geboren in Porto Alegre, 1988) en Marcio Reolon (geboren in Porto Alegre, 1984) zijn zowel regisseur als script schrijver. Ze hebben elkaar ontmoet op de filmopleiding van PUCRS en werken sindsdien samen. In 2010 hebben ze hun productiebedrijf Avante Filmes opgericht. Allebei zijn ze ook nog actief als programmeurs van twee filmfestivalds en als acteer-docenten aan een filmopleiding. Marcio is bovendien ook nog actief als acteur. Hun eerste speelfilm BEIRA-MAR hebben ze in 2015 uitgebracht, deze ging wereldwijd in premiere op het filmfestival Berlijn in de Forum sectie. "Hard Paint" (Tinta Bruta) is hun tweede speelfilm die in 2018 in premiere ging op de Berlinale (Filmfestival Berlijn) in de Panorama sectie. De film werd bekroond met de Teddy Award voor de beste gayfilm van de Berlinale. Tevens ontving de film op de Berlinale de C.I.C.A.E. Award in de Panorama sectie voor beste regie.

* Berlinale 2018 - Panorama selectie
* Winner Best Film - Teddy Award - Berlinale 2018
* Winner Best Director - C.I.C.A.E. Award Panorama - Berlinale 2018
* Winner Best Film - Guadalajara International Filmfestival 2018
* Winner Grand Jury Award - Internationale speelfilm - L.A Outfest 2018 

**** de Volkskrant
**** Het Parool
*** Trouw

"Koelbloedige regie" ~ de Volkskrant

"Overtuigend debuut van Menegat" ~ Het Parool
"Een bescheiden en liefdevol portret met een prachtig einde" ~ Trouw
"Zeer overtuigende hoofdrol van Menegat" ~ de Volkskrant
"Sterke karakterstudie" ~ Het Parool
"Terechte winnaar Teddy Award Berlinale" ~ de Filmkrant
"Ongelooflijk intiem" ~ Hollywood Reporter
"Buitengewoon en betoverend" ~ Switch
"Charismatisch acteerwerk" ~ Variety