Il Testimone Invisibile

Italië 2019 - 102 min. - Italiaans gesproken

  • Genre: Italiaans Thriller
  • Regie: Stefano Mordini
  • Script: Oriol Paulo (origineel), Stefano Mordini, Massimiliano Cantoni
  • Producer: Roberto Sessa
  • Met: Riccardo Scamarcio, Miriam Leone, Maria Paiato, Fabrizio Bentivoglio
  • Premièreweek: 09-01-2020
  • Filmnummer: 65 600 139
bekijk de
trailer
bekijk
de film

Als de rijke zakenman Adriano wakker wordt in een hotelkamer, ziet hij het levenloze lichaam van zijn minnares Laura. De deur is van binnenuit afgesloten en er is geen bewijs dat er iemand anders in de kamer is geweest. Ondanks dat Adriano claimt onschuldig te zijn, wordt hij aangeklaagd voor moord. Hij vraagt Virginia Ferrara, een zeer ervaren  advocate die nog nooit een zaak heeft verloren, zijn onschuld te bepleiten. Ze krijgen drie uur om zijn zaak voor te bereiden en een belangrijke getuigenis te weerleggen en op zoek te gaan naar ontlastend bewijs. Met zijn rug tegen de muur, wordt Adriano door haar gedwongen volledige openheid te geven waarna zich een vernuftig psychologisch steekspel ontspint.

Korte synopsis
Adriano wordt wakker in een hotelkamer en ziet het levenloze lichaam van zijn minnares Laura liggen. De deur is van binnenuit afgesloten en Adriano claimt onschuld. Samen met een ervaren advocate moet hij op zoek naar ontlastend bewijs. Zij dwingt hem  tot volledige openheid waarna zich een vernuftig psychologisch steekspel ontspint.

Oneliner
Als een succesvolle zakenman moet bewijzen dat hij niets te maken heeft met de dood van zijn minnares, ontspint zich een vernuftig psychologisch steekspel.​

Achtergrond

 

"Nominatie Best Adapted Script - David di Donatello Awards 2019

"Rijk aan plottwists!"  - IL Giornale
"Iedere scène brengt een verrassing" - IL Giornale