Minyan

Verenigde Staten 2020, 118 min. - Engels, Hebreeuws, Russisch, Yiddisch gesproken, Nederlands ondertiteld

  • Genre: Drama LGBT
  • Regie: Eric Steel
  • Script: Eric Steel, Daniel Pearle
  • Producer: Luca Borghese, Ben Howe, Eric Steel, Luigi Caiola
  • Met: Samuel H. Levine, Ron Rifkin, Christopher McCann, Mark Margolis, Richard Topol
  • Premièreweek: 11-03-2021
  • Filmnummer: 65 600 149
bekijk de
trailer
bekijk
de film

David, geboren in een Russische immigrantenfamilie, is 17 jaar oud en helpt regelmatig bij Joodse gebedsgemeenschappen (“minyans”) in Brighton Beach, een wijk in New York die wordt gekenmerkt door het Joodse leven. Zijn vader, een voormalig bokscoach, zijn moeder en zijn geliefde grootvader beschouwen dit allemaal als vanzelfsprekend. Maar David, die net het leven in de homoscene in East Village begint te verkennen, begint geleidelijk de strikte regels van zijn gemeenschap in twijfel te trekken en sluit vriendschap met twee oudere homoseksuele Joden. Tegelijkertijd kan het seksuele ontwaken van David niet anders dan worden beïnvloed door de opkomst van Aids.

Regisseur Eric Steel schetst zijn gevoelige portret van een homoseksuele Joodse jeugd in het nog niet 'gegentrificeerde', rauwe New York van de jaren tachtig. In zijn speelfilmdebuut beeldt hij onopvallend en met stille humor hoe een jonge man sociale identiteiten als immigrant, Jood, homoseksueel zich eigen probeert te maken. Een ‘minyan’ is een Joodse gebedsgemeenschap die uit ten minste tien praktiserende joden moet bestaan.

Korte synopsis
David, geboren in een Russische immigrantenfamilie, is 17 jaar oud en helpt regelmatig bij “minyans” in Brighton Beach, een wijk in New York die wordt gekenmerkt door het Joodse leven. Zijn familie vindt dit allemaal vanzelfsprekend. Maar David, die net de homoscene begint te verkennen, begint geleidelijk de strikte regels van zijn gemeenschap in twijfel te trekken en sluit vriendschap met twee oudere homoseksuele Joden. Tegelijkertijd wordt zijn seksuele ontwaken beïnvloed door de opkomst van Aids.

Oneliner
De 17-jarige David, geboren in een Russische immigrantenfamilie, is zijn homoseksualiteit aan het ontdekken in het strikte  Joodse millieu van de jaren '80 in New York .

* Officiële selectie Berlin International Filmfestival 2020 - Panorama
* Nominatie Best First Feature - Berlin International Filmfestival

 

"Levine is een acteur met een ongekend talent" -  Variety
"Sfeervol en aangrijpend" - the Hollywood Reporter
"Regisseur Steel verdient lof voor de thema's in zijn film" - IndieWire
"Hartverwarmend en oprecht" - Screen International
"Goed uitgewerkt acteerwerk in een tot de verbeelding sprekend milieu"- the Hollywood Reporter
"Integer gemaakt met uitstekend acteerwerk" - Screen International
"Meeslepend door de ontroerende weergave van alle dilemma's" - ​Moveable Fest

Er zijn geen downloads voor deze film..

Er is nog geen trailer op onze website geplaatst...