Persona Non Grata

Denemarken, 2021 - 91 min. Deens gesproken, Nederlands ondertiteld

  • Genre: Drama Comedy Romance
  • Regie: Lisa Jespersen
  • Script: Sara Isabella Jønsson Vedde, Lisa Jespersen,
  • Producer: Daniel Mühlendorph
  • Met: Rosalinde Mynster, Bodil Jørgensen, Jens Jørn Spottag, Anne Sofie Wanstrup, Adam Ild Rohweder
  • Premièreweek: 18-11-2021
  • Filmnummer: 65 600 154
bekijk de
trailer
bekijk
de film

Laura, of Irina zoals ze zichzelf nu noemt, woont in Kopenhagen waar ze een carrière als schrijfster aan het opbouwen is. Ze heeft onlangs een succesvolle debuutroman gepubliceerd waarin ze over haar jeugd op het Deense platteland schrijft die vooral getekend werd door pesterijen op school. Voor het eerst in jaren is Irina op weg naar de familieboerderij om de bruiloft van haar broer te gaan vieren. Als haar moeder haar ophaalt van het treinstation wordt duidelijk dat haar broer gaat trouwen met Cathrine, het klasgenootje wat haar het meest heeft gepest. Ze merkt ook dat Cathrine zich al behoorlijk heeft ingewerkt bij haar familie wat ze maar moeilijk kan verkroppen en ze broedt op een manier om haar een hak te zetten..

Korte synopsis
Laura heeft onlangs een succesvolle debuutroman gepubliceerd over haar jeugd op het Deense platteland die vooral getekend werd door pesterijen door haar klasgenootje Cathrine. Voor het eerst in jaren gaat ze weer naar de familieboerderij om de bruiloft van haar broer te gaan vieren. Pas daar wordt duidelijk dat hij met Cathrine gaat trouwen. Ze merkt ook dat Cathrine zich al behoorlijk heeft ingewerkt bij haar familie wat ze moeilijk kan verkroppen..

Oneliner
Amusant drama over ongemakkelijke familierelaties. Als Laura naar de familieboerderij op het Deense platteland gaat om de bruiloft van haar broer te vieren, wordt duidelijk dat hij gaat trouwen met Cathrine, een oud klasgenootje die met pesterijen haar jeugd heeft getekend.

* Official Selection Göteborg Film Festival 2021
* Nominee Dragon Award - Best Nordic Film 2021
* Official Selection International Film Festival Rotterdam 2021 - Harbour 

 

 

"Mooi en oprecht acteerwerk" - Protagonisten
"Sterk amusant drama over ongemakkelijke familierelaties" - Cineuropa