Taxi zum Klo

Duitsland 1980 - 98 minuten (DIGITALLY REMASTERED)

  • Genre: Drama Comedy LGBT
  • Regie: Frank Ripploh
  • Script: Frank Ripploh
  • Producer: Frank Ripploh, Horst Schier
  • Met: Frank Ripploh, Bernd Broaderup, Orpha Termin
  • Premi√®reweek: 05-09-2019
  • Filmnummer: 65600136
bekijk de
trailer
aanvangs-
tijden

In de bioscoop, na de nachtvoorstelling leert Frank Bernd kennen. Die heeft een oude woning in Kreuzberg en omdat ze elkaar mogen, wonen ze vanaf dat moment samen. Bernd droomt van een gelukkig bestaan op het land samen. Frank heeft een thuis net zo hard nodig als een prikkeling van nachtelijke uitstapjes. Hij wil zich niet gebonden voelen, heeft behoefte aan avontuur, ervaringen en hartstocht. Frank kent veel mannen, overal -in de stationstoiletten, in de mannensauna's, op straat- pikt hij nieuwe vrienden op, hij heeft trek in alles. Hij heeft het opwindende bestaan, de eenzaamheid, net zo hard nodig als de huiselijkheid met Bernd. Hij wil iets riskeren, grenzen beleven. Tussen alledaagse dingen en avontuur, seksuele fantasie en tedere hartstocht, tussen lust, verlangen en pijn leiden Frank en Bernd hun bestaan.
Een authentieke liefdesgeschiedenis tussen mannen: de geschiedenis van Frank en Bernd, door hen zelf verteld, in de flikkerscene van een grote stad, die in dit geval Berlijn heet.

Korte synopsis
Op een avond leert Frank Bernd kennen. Die heeft een oude woning in Kreuzberg en omdat ze elkaar mogen, wonen ze vanaf dat moment samen. Frank wil zich nog niet binden, heeft behoefte aan avontuur en hartstocht. Hij kent veel mannen, en overal -in de stationstoiletten, in de mannensauna's, op straat- pikt hij nieuwe vrienden op. Hij heeft het opwindende bestaan net zo hard nodig als de huiselijkheid met Bernd. Hij is een speler, die soms te laat bemerkt dat hij op het punt staat het belangrijkste op het spel te zetten...

Oneliner
Een grotendeels autobiografisch, seksueel expliciet liefdesproject van schrijver, regisseur en acteur Frank Ripploh over een homoseksuele leraar in West-Berlijn die in zijn vrije tijd langs publieke toiletten cruiset.

Achtergrond
De film is opnieuw gemastered en gedigitaliseerd. The Village Voice noemde het ‘the first masterpiece about the mainstream of male gay life’. De uitzending op de Nederlandse televisie in 1980 leidde tot allerlei discussies, onder ander aan tafel bij Sonja Barend.

Er is nog geen trailer op onze website geplaatst...